сряда, 11 май 2011 г.

Котидж пай

Това ми е много любима рецепта, на която съм виждала различни варианти, но смятам, че този, който сътворих е най - вкусен :


За месната част:
500 г кайма (смесена телешка и свинска, в съотношение 70:30)
2 стръка праз лук
2 моркова, нарязани на кубчета
3-4 средно големи кисели краставички
50 мл от сока на киселите краставички
100 мл доматено пюре
150 мл телешки бульон
2 - 3 с.л готова подправка за кайма (в състава й влизат йодирана сол, целина, сушен лук, магданоз, кориандър, червен пипер, кимион, царевично брашно)

За картофеното пюре:
6 бр. средно големи картофа
2 стръка праз лук
50 г краве масло
100 мл прясно мляко
150 г топено сирене
кашкавал за поръсване

Задушават се зеленчуците от месната част и се прибавя каймата, която се разбърква докато стане на трохи. Наливат се течните съставки, добавят се подправките и се оставя да ври на бавен огън около 30 минути.
Картофите се обелват и сваряват, заедно с праза. Смесват се с прясното мляко и маслото и се намачкват.
Каймата се прехвърля в тавичка, отгоре се нарежда топеното сирене, нарязано на колелца, постила се картофеното пюре, правят се резки с вилица и се пече 30 - 40 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. След като се зачерви, се поръсва с кашкавала.

Основната рецепта видях тук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...