сряда, 15 юни 2011 г.

Мариновано печено свинско с джинджифил


По данни от изследвания 60% от хората не могат да минат на трапезата без месо. Макар да не съм от тях, все пак обожавам ароматно, крехко и сочно месо.....:)
Когато изпробвах тази рецепта се получи точно това и бях очарована от вкуса! Надявам се да Ви е полезна!





Продукти:
900 гр свинско месо, без кост
2 с.л. соев сос (някои интересни факти за соевия сос тук)
100 мл прясно мляко
1 ч.л. мед (разтопен)
50 гр. меко краве масло
3-4 зърна карамфил
1,5 с.л. смлян джинджифил
1/4 ч.л. кардамон
сол

Подправките се смесват с разтопеното масло, млякото, меда и соевия сос. Правят се дълбоки прорези в свинското месо, след което същото се намазва обилно с маринатата. Съда, в който е поставено месото се увива в домакинско фолио и се оставя в хладилника 24 часа.
Добре е от време на време да се обръща.
След като се маринова, свинското се прехвърля в тавичка и се пече на предварително загрята умерена фурна.



Много подходяща гарнитура са задушени картофки!
Добър апетит :)

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...